To puljer du bare må holde øje med!

…især hvis du arbejder eller er interesseret i turisme (langs vores kyster + Limfjorden), kulturarv, udvikling af kompetencer, målgrupper og yderområder. Vi snakker her om to nye puljer, koordineret mellem Realdania og Erhvervs- og Byggestyrelsen, der til sammen bliver til ca. 250 mill. kr over 5-6 år. Det er immervæk en klat penge.

Og hvor er det bare godt! Jeg glædes. Over muligheden for at få tilført penge til et tiltrængt kvalitetsløft både til kulturarv og kystturisme. Til gode idéer og projekter der kan gøre en forskel! Det må i hvert fald være ambitionen.

Blogger med barn - ægte kystturister på stranden ved Blokhus

Hvad kan pengene bruges til?

Jeg deltog i info-mødet (se video derfra) om de to nye puljer og fik denne essens ud af det:

Erhvervs- og Byggestyrelsens “KUP”-midler fra EU’s strukturfonde er rettet mod:

1) Innovation og oplevelsesudvikling, med særligt fokus på produkter til højtbetalende turister

2) Service- og kompetenceudvikling i kystturismeerhvervene, fx fælles kompetenceforløb om det gode værtsskab

3) Udvidelse af målgrupperne for kystdestinationer, herunder fokus på konceptudvikling i relation til nye målgrupper (jf. Cold Hawaii i Klitmøller)

Følgende vil blive vægtet positivt i ansøgninger: 1) Stærke partnerskaber 2) Viden om og indsigt i turismevirksomheders vilkår og driftsforhold 3) Erfaring med projektudvikling.

Stedbundne potentialer
Hvis du ikke har mod på at prøve kræfter med et strukturfondsprojekt, så kan det også være at “Stedbundne potentialer i yderområder” kan være en mulighed, som Realdania udbyder her til efteråret. (Def. ressourcer der findes på stedet, men som ikke er “dyrket” endnu).

Puljen har 3 fokusområder: 1) Besøgssteder på særlige destinationer, 2) Potentialer i yderområder, 3) Fokusområde “kvalitet i kysternes turistbyer”, sidstnævnte udbydes parallelt med Erhvervs- og Byggestyrelsens KUP-pulje. Der bliver afholdt informationsmøder til efteråret, så hold øje med http://www.yderomraader.dk/. Du kan allerede melde dig til et nyhedsbrev nu.

Dette initiativ fra Realdania bygger oven på erfaringerne i Mulighedernes Land, som også er værd at blive klog af.

Ja, et stort velkommen!

Nu er det ingen hemmelighed, at jeg har en stor kæphest, der i tide og utide vrisker af hjertens lyst, at vi skal blive meget, meget bedre til at tænke de mange muligheder for at tænke kultur(arvs)formidling og udvikling af turismen langt mere sammen. Det vil være begge til gavn og glæde. Så jeg hilser det nye program fra ØEM og Realdania meget velkommen! Jeg håber, der vil være nogle projekter, som også understøtter denne side af sagen.

NB. Ansøgningsfrist er 16. januar 2012 for begge puljer (Realdanias udbydes dog nok flere gange).

NBB. Se video fra info-mødet hvis du har brug for gode råd til strukturfondsansøgninger – Susanne Brodersen var super god til at skære alt ud i pap, vel at mærke på den gode måde!

Ja, så begynd bare at lægge hovedet i blød og få kontaktet nogle gode samarbejdspartnere…Jeg er sikker på, at efteråret nok skal komme til at gå med en del møder rundt omkring, så der kan blive lavet nogle gennemtænkte og overbevisende ansøgninger.

God arbejdslyst!
Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *