Overdreven oplevelsesøkonomi?

Kan oplevelsesøkonomi være overdrevet? Ja, det må man sige!  – Men ofte er det overdrevne (= det uventede på den fede måde?) det, der vækker nysgerrigheden. Det overdrevne er det pirrende element, der gør, at vi bare MÅ se med. Oplevelsen er så stærk og tiltrækkende, at vi på en eller anden måde, på et eller andet tidspunkt, bruger nogle pengene på den eller noget, der er knyttet til den.

De vilde eksempler

Snakken faldt på Lady GaGa den anden dag. Nu er jeg ikke lige målgruppen for hendes musik, men det er svært ikke at blive lidt NYSGERRIG, når hun stiller op i en kjole lavet af kød – ja, KØD! Totalt overdrevet vil nogle hævde – også jeg. Men lur mig om hun ikke er fuldstændig med på, at hun får opmærksomhed, plejer image  – og sælger sin musik på baggrund af det.

 Der er penge i at være overdreven – på den gode måde!

Det er da lidt overdrevet at lave en TRO kopi af Elvis’ Graceland i Randers – Hallo – Det var en tro kopi i RANDERS. Det er da ret vildt. EllerSwarovkis museum (/showroom) i Wattens i Østrig med krystaller en masse. Eller det velkendte eksempel Icehotel i Lapland – et hotel lavet fra inderst til yderst af IS og SNE én gang om året – FASCINERENDE og overdrevet på den gode måde.

Vær gennemført overdreven

Nu er det ikke sådan, at jeg pladerer for, at museer og andre skal miste sig selv til tivolisering og slå knuder på sin troværdighed for at for sin gæsts opmærksomhed og få solgt nogle billetter eller produkter. Langt fra. Men lidt opfindsomhed og nytænkning er altså ofte en god investering. Og det kan SAGTE NS være i en noget mindre skala end de vildeste eksempler (og vilde investeringer). Det handler om at have blik for oplevelsesbaseret forretningsudvikling. At have blik for hvordan oplevelsen kan skræddersyes og designes, så den bidrager til forretning/indtægter.

Museum  med nytænkt formidling

Aalborg Historiske Museum havde i vinterferien Zumba og Vildmarksbad på programmet. Opfindsomt. Der kom flere gæster. De bare MÅTTE se med. De oplevede noget, de ikke lige havde forventet. Det der synes som to forskellige verdener blev koblet sammen og gav ny indsigt og mening. Og historien fik vingesus og tidsperspektiv.

God påskeferie når du når dertil – håber du får dejlige forårsrelaterede oplevelser – på den gode måde!

Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *