Hvordan tager du din gæst/publikum/turist/kunde i hånden?

Hvor serviceminded er du og dine kolleger? Hvordan SIKRER du, at din gæst føler sig set og taget godt imod? Jeg vil idag gerne slå et slag for det gode værtsskab! Og det er ikke noget, der er forbeholdt turisterhvervet eller noget der først skal foregå, når gæsten står foran dig – det handler om at være der for gæsten både før, under og efter, de fysisk står foran dig.

Vær oprigtig – så kommer vi igen

På en ferie ned igennem Europa for et par år siden, overnattede jeg med familien på et mindre (lidt undseeligt) tyroler-hotel. Det ville hurtigt have sluppet min erindring, hvis det ikke var fordi, værtsparret havde gjort sig DEN ULEJLIGHED at skrive med sirlig håndskrift en personlig velkomsthilsen, der lå som et lille brev til os på værelset. Det gjorde indtryk, det virkede OPRIGTIGT, og vi følte os velkomne og havde et kort, men herligt ophold. Og vi fik lyst til at komme igen.

Det giver bundlinie

Da jeg pur-ung arbejdede i LEGOLANDs personaleafdeling var det et væsentlig arbejdsområde for afdelingen at afholde gæsteservicekurser. Det sikrede, at alle medarbejdere var KLÆDT PÅ til at møde gæsterne på en god måde. Det gav altid gode kommentarer i gæsteevalueringerne. Og gæsterne fik lyst til at komme igen.

Og Fårup Sommerland har gjort det samme og fik anerkendelse for deres indsats ved at blive kåret til verdens tredje bedste forlystelsespark for børn. Jeg ved godt, det er lidt af en arbejdsskade ;o) Men en sommer da jeg besøgte Fårup Sommerland med familien, mærkede jeg straks et anderledes nærvær og den høftlige opmærksomhed fra medarbejderne. “Det bliver et godt billede!”, smilte en ung Fårup-medarbejder til min kamera-opslugte mand, som næsten gav et lille sæt af forundring over den opmærksomhed, han oplevede. Men det virkede oprigtigt. Hvor er det VIGTIGT, VIGTIGT, VIGTIGT med opmærksom gæstepleje! Det smitter positivt af på gæstens samlede opfattelse…….. Og de kommer igen.

Hvad er gæsteservice

I min verden består gæsteservice af høfligt nærvær, mød gæsten hvor de er, de små ting tæller – smilet, en kvik bemærkning til purken og bedstemor. Vær parat med svar på alle de spørgsmål, de kan finde på at stille , og vær glad for de gider spørge. Det handler om at tage gæsten i hånden – i overført betydning. Den bidrager alt sammen til den GODE oplevelse. Det kan synes banalt – MEN det er elementært! Det var derfor også med stor glæde, jeg læste om et omfattende kompetenceudviklingsprogram hos Visitnordjylland. Vi skal blandt andet med kurser og uddannelse højne kvaliteten i turisternes oplevelser i vores land. Så de anbefaler os til naboen og kommer igen…og igen…

Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *