Et anderledes turismeprojekt

Workshop på Feriecenter Slettestrand 28. september 2011 - NOMINI udviklingsgruppen for Slettestrandområdet diskuterer deres styrker og svagheder

Jeg har været opslugt den sidste måneds tid. Så opslugt, at jeg har negligeret min herlige hobby – min blog. Årsagen er et rigtigt interessant og nytænkende – hvis jeg selv skal sige det – projekt mellem VisitNordjylland og Aalborg Samarbejdet (Jammerbugt, Aalborg og Rebild kommuner).

Vi udvikler et koncept og en metode for dynamisk destinationsudvikling. Vi kalder projektet for NOMINI – Nordjyske Minidestinationer i Udvikling.

Det er et anderledes udviklingsprojekt af flere grunde:

1) Vi har fokus på decideret forretningsudvikling mellem turistvirksomheder

2) Vi arbejder for at føre turisterhverv, turistfremmeaktører og kommunale embedsmænd langt tættere sammen for at sikre konkret og handlingsorienteret udviklingsarbejde

3) Vi faciliterer et læringsforløb, hvor 4 minidestinationer skal få retning på deres destinationsudvikling og ende ud med hver deres visions- og investeringsplan for de næste 3 år

Konkret merværdi

Målet er at få tiltag sat i søen, som giver merværdi for erhverv og destination – at få strategisk retning på beslutninger og kvalificeret forretningsidéer, der skubber aktivt til turismeudviklingen på minidestinationen. Og at få et seriøst og ambitiøst dokument i den sidste ende, som kan overbevise investorer og fonde.

Det er virkeligt et inspirerende og lærerigt projekt for mig. Jeg glæder mig til på mandag, hvor vi skal have den første fælles workshop med ca. 70-80 indbudte deltagere. Minidestinationerne har allerede haft hver deres opstartsworkshop. Nu gælder det input om marked og målgrupper, der skal give inspiration til at kvalificere de forretningsidéer, der allerede er kommet på bordet de fire steder.

Hvem er vi?

Når jeg skriver vi, så er det, VisitNordjylland, Aalborg Samarbejdet og min gode samarbejdskollega Eskild Hansen fra Eskild Hansen Strategibureau og jeg og mine kolleger fra COWI.

 

Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *