Er vi bange for at spille på vores kultur(arv)?

ISLAND – du er for cool!

Island – de er bestemt ikke bange for at spille på deres kultur(arv) og signalere transformation og modernitet på én gang. Se den humørfyldte video – klik på billedet.

Jeg kørte med en taxichauffør den anden dag. Vi talte om løst og fast – om vejret og forårets snarlige komme. Vi talte om mit arbejde og de erfaringer, han gjorde sig ved at køre rundt med turister. Og på et tidspunkt sagde han: “Hvorfor gør vi ikke noget mere ud af vikingerne?  Jeg har hørt, at et af de største vikingecentre ligger i England, men det var jo os, de kom fra? Hvorfor spiller vi ikke noget mere på det?”

Ja, hvorfor ikke? Hvorfor spiller vi ikke noget mere på nogle af de LAVESTHÆNGENDE frugter – GULDET der ligger lige for!? Der hvor de virkeligt gode historier kan puste til noget MAGI og ATMOSFÆRE og pirre nysgerrigheden hos vores gæster og tilknyttes forretningsbaserede oplevelsesprodukter. 

Kultur er med til at give identitet til en destination

Kulturarven, som er en del af os – en del af vores historie og det, der giver Danmark profil og kan være med til at adskille os fra de tusindvis af andre destinationer på verdenskortet – DEN ER ET AKTIV, der kan signalere interessante oplevelsestilbud til vores potentielle turister.

Ja, vi har en masse skøn natur og havvand – men hånden på hjertet – det er altså hundekoldt og kun middellunkent selv om højsommeren. Ja, vi har hygge og hængekøjer, mad og mode, fest og forlystelse – men det har de jo så mange steder – og der er vandet varmt, maden billig og servicen tiptop.

Måske du synes, jeg er grov og sort/hvid – det er fint med mig, så længe min pointe står lysende klar om, at Danmark virkeligt skal VILLE turister, det gennemtænkte turistprodukt og have OVERDREVENT fokus på gæsteservice, og ikke være bange for at spille på vores kultur(arv)…

Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *