Blogindlæg – Hold tungen lige i munden!

Og vær SIKKER på hvor du er på vej hen. Især hvis du er PROJEKTLEDER inden for kultur, kulturarv eller turisme . Der er RIGELIGT at holde styr på!

Der er meget at forholde sig til som projektleder!

  • Fundraising – og holde styr på ALLE bevillingsgiveres formalia og effektmålingskrav
  • Få skræddersyet et GEDIGENT projektdesign på baggrund af et present behov og en god idé
  • Involvere samarbejdspartnere – og holde dem til ilden –  OG VÆRE PÅ FORKANT MED KONFLIKTER
  • Få relevante interessenter til at tage EJERSKAB og nikke til den gode projektidé (og også gerne få dem til at lægge nogle penge eller timer i projektet)
  • STYRE budgetter og timeregistrering – sætte sig ind i projektstyringssystemer
  • Håndtere krummelurer fra politisk styrede organisationer, som ofte er din samarbejdspartner eller dem der ligger penge i projektet
  • Have MÅLET for øje og holde fanen højt for sit projektsekretariat
  • Være helt skarp på at få OPSAMLET erfaringer og læring til de næstkommende projekter

Hvad skal der ellers holdes styr på, synes du?

Min erfaring er, at en GOD projektleder kender sig selv godt – hvad der er ens styrker, og hvor man er knap så skarp. Det er første skridt på vejen til at LYKKES med sit projekt. Vær ærlig over for dig selv med, hvad du skal bede om hjælp til og hvornår der skal søges efter gode råd.

Der er så mange forskellige samarbejdspartnere  – lige fra uddannelsesinstitutioner, kommuner, region, brancheorganisationer, erhvervet, ildsjæle og mange flere. Det er noget af det, der gør det så interessant og udfordrende af være projektleder – der er mange interesser, men også mange der kan have glæde af de resultater jeres fælles projekt munder ud i.

Johanne

P.S. Hvor er det skønt at være tilbage på bloggen igen – efter “den ultimative oplevelse” at blive mor for anden gang – søn nummer to er nu sat godt i verden, og jeg glæder mig til at møde jer igen ude i kulturlivet, turismen og oplevelsesøkonomien!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *